fbpx
Meni Zapri

Robot Mouse

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
(1 mnenje stranke)

63.00

Robotska miška je zelo zabavna za otroke od 3 do 10 let. Miško z ukazi vodijo do sirčka. Ob tem pa spoznavajo osnovne elemente programiranja in algoritemskega razmišljanja.

Komplet vsebuje 83 delov:

 • robotska miška
 • 16 ploščic po katerih se premika miška (zlagaš jih lahko v večjo celoto)
 • 22 pregrad, za ustvarjanje labirinta
 • 3 tuneli
 • sir
 • 10 obojestranskih kart s primeri labirintov za miško
 • 30 smernih kartic za načrtovanje programiranja poti miške

Igra in učenje z robotsko miško pokriva več aktualnih področij otrokovega učenja: znanost, tehnologijo, inženirstvo in matematiko. Otrok sestavi svoj labirint, nastavi sir, do katerega mora miška priti in s tipkanjem smeri sprogramira miško da doseže svoj cilj. Pri tem si pomaga s priloženimi smernimi karticami, ki služijo kot vizualna pomoč pri predstavi miškinih premikov. Navdih za različne (tudi po težavnosti) labirinte za miško, otrok najde na priloženih karticah. 

Priporočena starost 4+

Za delovanje so potrebne 3 AAA baterije (niso priložene).

Izkušnje iz delavnic z otroki: Robotska miška je ena izmed bolj zanimivih (didaktičnih) igrač, saj omogoča načrtovanje veliko različnih labirintov, kaj je otrokom v veliko veselje. Zraven tega izjemno radi miško programirajo (tipkajo miškine premike), saj jim je zelo zanimivo, ko se zmotijo. Tako začnejo tudi razmišljati, zakaj gre miška “po svoje”, zakaj jih ne “uboga”, zakaj se ne premakne za 4 polja naprej, ampak samo za 3, itd, in z reševanjem takšnih vprašanj podzavestno trenirajo prostorsko predstavo in matematiko.

1 mnenje za Robot Mouse

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Karin Krajnc

  Miško smo kupili naši šetletnici za rojstni dan. Zares smo veseli, ker je nad njo navdušena. Sestavlja različne labirinte in jo pošilja do sirčka. Enostavni prvi koraki programiranja skozi igro. Zares odlična igrača. Priporočam!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja